Jelo sa prženim zelenim paprikama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
05/08/2019
"Evo zašto obožavamo leto i njegove aromatične i ukusne predloge - omiljeno seosko jelo "
Priprema40 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano90
  • Pregledi tokom meseca90
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 4 komada, mesnate, zelene
  • ulje - 80 - 100 ml
  • kiselo mleko - 200 g, gusto
  • aleva paprika - za posipanje
  • piskavice - za posipanje
  • so - po ukusu
  • beli luk - 1/4 kašičice, suv ili mali pasirani čen
  • papirka - 1 komad, suva, crvena
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se ispeku, oljušte se. Da bi bilo praktičnije mogu da se ispeku u rerni, u većoj posudi za pečenje, pokrivenoj papirom.

Ispečene paprike se očiste od semenki i iseku se na parčiće, na primer jedna paprika - na četiri parčeta.

Zagreva se ulje i isprže se isečene paprike za 8 minuta. Vade se rešetkastom kašikom.

Kiselo mleko se umuti sa pasiranim čenom belog luka, dodaje se so po ukusu i ustinjena mirođija. Sipa se u tanjir, a odozgo se stavljaju gotove pržene paprike.

Preliva se sa nekoliko kašika vrućeg ulja. Posipa se mrvljenom suvom crvenom paprikom i po želji sa malo piskavice.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar