Neodoljivo zapečeno jelo sa tikvicama i kačkavaljem

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
06/08/2019
"Nećemo čak ni da probamo da mu odolimo - čim je kod kuće i čim je sa tikvicama, znači da je za jelo "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano61
  • Pregledi tokom meseca61
  • Pregledi tokom sedmice19
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje
  • jaja - 5 komada
  • so
  • začin od povrća
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 150 g
  • mirođija - sveža
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte tikvice, posolite ih i ostavite oko 20 minuta. Ocedite sok od tikvica.

Razbijte jaja i umutite ih. Dodajte namrvljeni sir i promešajte. Stavite tikvice u posudu za pečenje, prelijte ih uljem i disntajte u rerni dok ne omekšaju.

Prelijte ih smesom od jaja, začinite začinom od povrća i zapecite dok ne dobiju zlatasto-braon preplanulost.

Pre nego što bude gotovo zapečeno jelo s tikvicama pospite ga obilno narendanim kačkavaljem i dopecite dok se ne istopi.

Pre serviranja pospite zapečeno jelo s tikvicama i kačkavaljem, sa svežom mirođijom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar