Način pripreme
Oljuštite i isecite tikvice na veće parčiće, sipajte im hladnu vodu i skuvajte ih oko 5 minuta.
Procedite i ohladite ih, stavite ih u blender i pasirajte, sipajte tikvice u velku posudu.
Oljuštite luk i isecite na parčiće, stavite ih u blender zajedno sa isečenim jajima i mirođijom, pasirajte u gladak krem.
Sipajte smesu u posudu sa tikvicama. Narendajte sir na sitno rende i pomešajte ga sa kiselom pavlakom, mešajte u ujednačenu smesu, dodajte je u ostale samelevene sastojke u posudi.
Promešajte smesu u posudi i počnite da je začinjavate, dodajući so po ukusu, sok od limuna po ukusu i biber po ukusu.
Ohladite namaz sa tikvicama i konzumirajte sa prepečenim kriškama, krekerima.
Možete da koristite ovaj zdrav namaz sa tikvicama kao sos za vaš roštilj.