Letnja pica sa tikvicama (bez glutena)

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79603
06/08/2019
"Za one koji ne treba da konzumiraju proizvode koji sadrže brašno i gluten - mega ukusna pica sa korom od tikvica "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano172
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad, srednja
  • jaja - 1 komad
  • so - po ukusu
  • beli luk - 1 čen
  • kačkavalj - 2 kašike, narendan
  • brašno od samlevenog semena lana - 1 kašika
  • brašno od heljde - 1 kašika
  • garniranje
  • paradajz - 1 komad
  • paprika - 3 kruga, zelena
  • origano
  • mocarela - 50 g
  • kačkavalj - 50 g, narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Oprana tikvica se narenda na krupno, posipa se solju i ostavlja 10 minuta. Ocedi se u posudi, dodaje se jaje, biber, čen belog luka isečen na sitno, samleveno seme lana, brašno od heljde i narendan kačkavalj.

Promeša se dobro i sipa se na papir za peenje, blago namazan uljem, u malu posudu za pečenke sa dnom 18-20 cm. Kašikom se oformi kora.

Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-15 minuta dok ne dobije blagu preplanulost i posuda se izvadi.

Odozgo se poređaju krugovi paradajza, parčići zelene paprike, mocarela i posipa se sušenim origanom.

Pica se pokriva narendanim kačkavaljem i vraća se da se zapeče 7-8 minuta odozgo dok se kačkavalj ne istopi. Izvadi se na rešetku da se ohladi.

Pažljivo se odvaja od papira pro čemu se provuče nož između pice i papira.

Servira se u tanjiru sa listovima bosiljka. Letnje i ukusno, bez grama brašna!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar