Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Sutlijaš»Moj uspešan turski sutlijaš

Moj uspešan turski sutlijaš

Moj uspešan turski sutlijaš
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Deco, ako čitate ovo, dođite - spremila sam vam sjajan turski sutlijaš"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 1 šolja
  • pirinač - 1 šolja bez jednog prsta
  • žumance - 1 komad
  • kukuruzni skrob - 2 kašike
  • vanila - 1 komad
  • smeđi šećer - za posipanje po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač i stavite ga u šerpu. Istom šoljom kojom ste izmerili pirinač stavite dve šolje vode. Uključite ringlu i kuvajte na tihoj vatri dok voda ne uvri.

Za to vreme odvojte mleko (oko 50-100 ml) i ratvorite skrob. Stavite žumance i promešajte žicom.

U skoro gotov pirinač sipajte preostalu količinu mleka. Dodajte šećer i vanilu. Stavite mleko sa žumancem i kuvajte dok pirinač ne bude gotov. Isključite i rasporedite u posudice. Stavite ih u duboku posudu za pečenje. Sipajte hladnu vodu do sredine čaša.

Pospite svaku posudicu sa malo braon šećera odozgo. Uključite na 220 stepeni na gornji grejač i zapecite sutlijaš dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: