Pečena piletina sa mladim krompirićima i belim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
07/08/2019
"Pile i krompirići - klasika omiljena deci i odraslima, ali ovog puta sa mladim krompirićima i maslacem "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca55
  • Pregledi tokom sedmice33
  • Komentarisano1 times
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1/2 komada
  • mladi krompir - 500 g
  • aleva paprika - 1 kašičica, krupno mlevena
  • začin od povrća - 1 kašika
  • pileći bujon - 1 komad
  • beli luk - 1 glavica
  • čubar - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 2 kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite piletinu na porcije, pospite alevom paprikom, pilećim bujonom i začinom od povrća.

Prelijte uljem i dobro natrljajte meso. Ostavite sa strane dok ne oljuštite krompiriće, i pripremite beli luk, dobro je da bude u čenovima sa ljuskom.

Poređajte meso, krompir i beli luk, sipajte vodu, ali ne mnogo jer će mladi krompirići pustiti.

Pospite čubrom i biberom, preko mesa stavite po parčence maslaca.

Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite pile sa krompirom u umerenoj rerni oko sat.

Izvadite i sklonite foliju, nakon toga zapecite dok piletina ne dobije lepu preplanulost.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Veca
Veca
13.08.2019 17:02
Ovo mora da je dobro,mmmm
0
0