Laki kiseli krastavčići bez kuvanja i konzervansa

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18462
08/08/2019
"Sunčani krastavčići, koji su super hrskavi i super laki za pripremu, pa zbog toga vadite tegle "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano924
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krastavčići
  • morska so - 1 kašika
  • listovi smokve - 2 komada
  • rakija - 2 kašike
  • seme slačice - ili biber u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

U teglu stavite 1 list smokve. Poređajte krastavčiće, koje ste prethodno izbušili viljuškom, pa postavite i drugi list smokve.

Dodajte rakiju, so, seme slačice ili biber i dolijte vodu do ivice tegle. Zatvorite teglu poklopcem.

Tegle se ne kuvaju.

Na dnu tegle će se pojaviti beli talog, ali to ne smeta.

Tokom jedne nedelje okrećite tegle svakog dana i čuvajte ih u hladnoj prostoriji.

Namirnice koje su ovde nabrojane su dovoljne za jednu teglu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar