Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Sečeni kiseli kupus u teglama bez kuvanja

Sečeni kiseli kupus u teglama bez kuvanja

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661205k175
Sečeni kiseli kupus u teglama bez kuvanja
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 3
20/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
12
"Pola sata vas deli od sečenog kiselog kupusa bez kuvanja - ništa posla za odličan prilog"

Potrebni sastojci

  • za 1 teglu
  • kupus - 2 - 3 šake (sitno iseckan ili 2 glavice srednje velčine za 12 - 13 tegli)
  • za slani rastvor
  • himalajska so - 2 supene kašike na 1 litar vode
* merne jedinice

Način pripreme

Operite glavice kupusa i sitno iseckajte. Možete izrendati ako vam je lakše, na rende za čips bude najfinije.

Promešamo isečeni kupus i počinjemo da punimo oprane tegle, možemo koristiti čekić da pritiskamo malo. Nakon toga promešamo sol sa tačnom proporcijom vode i prelivamo kupus do grla tegle.

Zatvaramo lepo poklopce, promešamo nekoliko puta svaku teglu. Lepo je da svaki dan mešamo da se imitira proces pretakanja i da se fermentisanje ubrza.

Lak i brz recept sa kojim ćete nakon 3 nedelje imati gotov isečen kiseli kupus, koji ćete dikretno sipati u jelo koje kuvate i dodati sveže u salatu i ne samo to!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: