Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Burek»Pohovani patlidžan sa sirom i peršunom

Pohovani patlidžan sa sirom i peršunom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pohovani patlidžan sa sirom i peršunom
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"I nemojte da kažete da ste poslednji saznali - evo ga najukusniji pohovani patlidžan na svetu"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • jaja - 3 - 4 komada
  • prezle - 1 šoljica, za uvaljivanje
  • brašno - 1 šoljica, za uvaljivanje
  • sir - 150 g
  • peršun - 5 strukova
  • so - po ukusu
  • ulje - 1 šoljica, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Oprani patlidžan isecite na kolutove i stavite ih u posudu sa posoljenom vodom. Ostavite ih 15 minuta da iz njih izađe crna voda, a nakon toga ih operite i dobro ocedite.

Umutite jedno jaje sa sirom i dobro ga izgnječite viljuškom, treba da dobijete gustu kašu, jer je više sira.

Dodajte naseckani peršun. Počnite formiranje jela, tako što jednu polovinu koluta patlidžana premažete smesom sa sirom i prekrijete drugom polovinom.

Umutite preostala jaja, promešajte prezle i brašno i ugrejte ulje. Prvo patlidžan uvaljajte u brašno sa prezlama, zatim u jaja i pohujte patlidžan.

Ako volite da bude hrskavije, nakon jaja, ponovo potopite patlidžan u prezle. Pržite pohovani patlidžan na umerenoj vatri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: