Ćuftice od rendanog krompira

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
09/08/2019
"Kako li smo ih napravili tako božanstveno sveže i lagane - pa narendali smo krompir, probajte "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano598
  • Pregledi tokom meseca598
  • Pregledi tokom sedmice54
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg, krupan
  • jaje - 1 komad
  • sir - 150 g, namrvljeni
  • luk - 1 glavica
  • mirođija - 4 struka
  • peršun - 4 struka
  • so - po ukusu
  • biber
  • ulje - za prženje
  • brašno - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se skuva dok ne bude gotov, ocedi se i kad se ohladi narenda se na krupno rende u posudu.

Dodaje se jaja, namrvljeni sir, na sitno isečen luk, mirođija, peršun, so po ukusu i biber. Zamesi se smesa za krompir ćuftice.

Mokrim rukama se oblikuju loptice, blago se spljeskaju i poređaju u posudu za pečenje.

U tiganju zagrevamo ulje, a u tanjir sipamo šolju brašna.

Svaku ćufticu uvaljamo u brašno, višak izlupamo i pržimo na umerenoj vatri sa obe strane dok ne dobiju zlatastu boju.

Možete da izvadite na salvetu, da upije masnoću.

Serviramo ćuftice od rendanog krompira sa ogovarajućom salatom ili mlečnim sosom.

Ako imate više zamešane smese za krompir ćuftice, možete da je uvijete u prozračnu foliju ili najlon kesu.

Ostavite u zamrzivaču za kasnije. Ako vas iznenade gosti, izvadite i ukusne pržene ćuftice.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar