Ćuftice od rendanog krompira

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Ćuftice od rendanog krompira
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
09/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj50 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
"Kako li smo ih napravili tako božanstveno sveže i lagane - pa narendali smo krompir, probajte"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg, krupan
  • jaje - 1 komad
  • sir - 150 g, namrvljeni
  • luk - 1 glavica
  • mirođija - 4 struka
  • peršun - 4 struka
  • so - po ukusu
  • biber
  • ulje - za prženje
  • brašno - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se skuva dok ne bude gotov, ocedi se i kad se ohladi narenda se na krupno rende u posudu.

Dodaje se jaja, namrvljeni sir, na sitno isečen luk, mirođija, peršun, so po ukusu i biber. Zamesi se smesa za krompir ćuftice.

Mokrim rukama se oblikuju loptice, blago se spljeskaju i poređaju u posudu za pečenje.

U tiganju zagrevamo ulje, a u tanjir sipamo šolju brašna.

Svaku ćufticu uvaljamo u brašno, višak izlupamo i pržimo na umerenoj vatri sa obe strane dok ne dobiju zlatastu boju.

Možete da izvadite na salvetu, da upije masnoću.

Serviramo ćuftice od rendanog krompira sa ogovarajućom salatom ili mlečnim sosom.

Ako imate više zamešane smese za krompir ćuftice, možete da je uvijete u prozračnu foliju ili najlon kesu.

Ostavite u zamrzivaču za kasnije. Ako vas iznenade gosti, izvadite i ukusne pržene ćuftice.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: