Način pripreme
Krompir se skuva dok ne bude gotov, ocedi se i kad se ohladi narenda se na krupno rende u posudu.
Dodaje se jaja, namrvljeni sir, na sitno isečen luk, mirođija, peršun, so po ukusu i biber. Zamesi se smesa za krompir ćuftice.
Mokrim rukama se oblikuju loptice, blago se spljeskaju i poređaju u posudu za pečenje.
U tiganju zagrevamo ulje, a u tanjir sipamo šolju brašna.
Svaku ćufticu uvaljamo u brašno, višak izlupamo i pržimo na umerenoj vatri sa obe strane dok ne dobiju zlatastu boju.
Možete da izvadite na salvetu, da upije masnoću.
Serviramo ćuftice od rendanog krompira sa ogovarajućom salatom ili mlečnim sosom.
Ako imate više zamešane smese za krompir ćuftice, možete da je uvijete u prozračnu foliju ili najlon kesu.
Ostavite u zamrzivaču za kasnije. Ako vas iznenade gosti, izvadite i ukusne pržene ćuftice.
Prijatno!