Ćufte u bešamel sosu

VecaVecaPočetnik112418
09/08/2019
"Od vas ovaj specijalitet, a od nas piće, može?"
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano169
  • Pregledi tokom meseca168
  • Pregledi tokom sedmice26
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za ćufte
  • mleveno meso - 300 g
  • jaje - 1 kom.
  • kifla - 1 kom. (ili kriška hleba)
  • crni luk - 1 glavica
  • začini - po ukusu (so, biber i univerzalni začin)
  • prezle - 2 kašike
  • mleko - 100 ml mleko
  • za prženje
  • ulje - po potrebi ulje
  • za bešamel
  • maslac - 100 g
  • brašno - 2 kašike
  • mleko - 500 ml
  • začini - po ukusu
  • Za posipanje
  • kačkavalj - 150 g, rendan
* merne jedinice

Način pripreme

Za ćufte: Mleveno meso staviti u dublju posudu, dodati sitno iseckan crni luk, jaje i izmešati. Kiflu potopiti u mleko, ocediti je i dodati u posudu sa mlevenim mesom. Začiniti po ukusu (dodati so, biber i univerzalni začin). Umešati prezle. Sve dobro zamesiti rukom.

Uzimati po malo smese, dlanovima oblikovati ćufte i pržiti ih na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.

Za bešamel: Ugrejati maslac, dodati brašno, propržiti, uluti vruće mleko, začiniti po ukusu (dodati začine po sopstvenom izboru). Kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.

U vatrostalnu posudu poređati ćufte i preliti ih bešamelom. Posuti rendanim kačkavaljem. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta. Služiti toplo.

Savet: Možete koristiti mešano mleveno meso ili svinjsko-po sopstvenom izboru, svakako dobijate ukusan obrok.Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar