Paprike punjene mlevenim mesom i pirinčem (bez prženja)

09/08/2019
"I kada su shvatili da su paprike pripremljene na zdrav način, bez prženja, gosti su odmah poželeli dodatno "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano128
  • Pregledi tokom meseca128
  • Pregledi tokom sedmice16
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U mleveno meso dodajte sitno iseckane dve vrste luka, šargarepu, isečenu na sitne kockice, celer, isečen na sitne kockice, dodajte mleveni biber, so, iseckan peršuna, prstohvat-dva majčine dušice i oprani pirinač.

Promešajte i dodajte vodu u nadev. Nemojte prethodno pržiti na vatri, koristite sirov.

Paprike očistite i punite smeosm. Svaki otvor paprike potopite u brašno.

Poređajte u šerpu, prelijte maslinovim uljem, dodajte paradajz i dodajte vodu do pola paprika. Sa strane sipajte nekoliko zrna miksa bibera i malo soli.

Stavite na jaku vatru da provri, nakon toga smanjite temperaturu i ostavite da se krčka oko 30-40 minuta.

Skinite sa vatre.

U suvom tiganju prepecite kašičicu brašna. Pomešajte sa malo sosa od paprika i sipajte u šerpu. Stavite ponovo na vatru samo da provri. Pospite iseckanim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar