Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja

11/08/2019
"Savršene tikvice koje NE ostavljaju ulje prljavo prilikom prženja - napadajte "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano214
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • so
  • brašno - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite tikvice na krugove. Posolite i ostavite tako 10-15 minuta da se posole.

Stavite brašno u tanjir. Uvaljajte svako parče sa obe strane, otresite višak.

Poređajte tako što prekolipite malo svako parče u obliku lepeze, u veliki tanjir. Ostavite tako pola sata.

Tikvice treba da pokvase brašno 100 %. Ako vidite da ima suvog brašna, ostavite još 5 minuta.

Ugrejte tiganj sa uljem i pržite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju.

Videćete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj.

Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar