Moje uspešne tikvice iz rerne

11/08/2019
"Ako i vi volite tikvice, em hrskave, em bez mnogo masnoće - evo vam savršne recept za njih "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano175
  • Pregledi tokom meseca175
  • Pregledi tokom sedmice77
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, srednje veličine
  • gauda - ili ementaler, tvrdi sir
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • jaja - 1 komad
  • prezle - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice očistimo od dva kraja, ne ljuštimo. Svaku tikvicu prođemo kroz rende mandolinu, da dobijemo tanke kriške.

Dobro je da koristimo sir, isečen na kriške, na primer za sendvič koji se prodaje gotov, mekan, elastičan i ne razliva se prilikom pečenja. Sečemo na tri komada.

Na svaku krišku tikvice sipamo so po ukusu i biber, stavljamo tanaku i dugu krišku sira. Uvijamo u rolat, učvsrtimo čačkalicom za zube.

Potapamo u umućeno jaje, a nakon toga dobro uvaljamo u prezle.

Poređamo u veliki pleh, obložen papirom za pečenje, jedan do drugog svaki rolat.

Posipamo lagano maslinovim uljem i malo mente za raskoš. Mendu nisam dodala, zato što ona gori na toj temperaturi i ostaje jedan crni list, neprijatno.

Uspešne tikivce iz rerne pečemo na 180 stepeni oko 20-25 minuta.

Tikvice su odgovarajuće za brzu večeru, ali i za žurku. Prilikom serviranja, vadimo čačkalice ako su za žurku.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar