Kolač od breskvi sa kremom od jaja

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
12/08/2019
"Iskušenja su za to - da ih jedete do poslednje mrvice i ne dozvolite da vas ubede u suprotno "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano158
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite krem od jaja, da ima vremena da se ohladi. U malu šerpu sipajte sveže mleko, dodajte jedno celo jaje, 2 kašike šećera, kašiku brašna i stavite posudu na ringlu. Počnite da mešate odmah, dok se krem ne zgusne.

Sklonite sa ringle i aromatizujte vanilom. Mešajte krem s vremena na vreme, da se ne formira korica odozgo. Isecite breskve na kriške, pospite sa 2 kašike šećera i prelijte sa sokom od pola limuna.

U veliku posudu razbijte jaja, dodajte šećer i umutite mikserom u gust krem. Dodajte po malo rikote i mutite na najnižoj brzini miksera dok se ne homogenizuje.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo, dodajte ga u malim porcijama u smesu od jaja, mešajući drvenom kašikom.

Postavite kalup (24 cm) sa pokretnim prstenom papirom za pečenje. Sipajte smesu za kolač, odozgo sipajte krem i preko njega poređajte breskve.

Ispecite kolač sa breskvama u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.

Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar