Moj uspešan rolat od tikvica

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
13/08/2019
"U sezoni tikvica ne propustite da sve iznenadite ovim izuzetno ukusnim i uspešnim rolatom od tikvica "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano41
  • Pregledi tokom meseca41
  • Pregledi tokom sedmice41
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se očiste i narendaju na sitno rende. Posole se blago i ostavljaju se da puste vodu oko 25 minuta, nakon čega se dobro iscede. Rerna se zagreva na 200 stepeni.

Korisit se veliika pravougaona posuda za pčenje, po mogućnosti ona koja ide uz rerne, i postavlja se papirom za pečenje.

U oceđene tikvice se dodaju jaja, isečena mirođija na sitno, narendan sir, pasirani čenovi belog luka i ulje.

Cela smesa se meša. Dodaju se brašno i skrob i ponovo se meša.

Smesa se raporedi na papir za pečenje. Peče se u zagrejanoj rerni oko 15 minuta ili dok se kora ne zarumeni.

Gotova kora sa tikvicama se okreće na vlažnu krpu, odvaja se od papira.

Maže se krem sirom i posipa se mirođijom. Preko njega se poređa tanko isečena šunka.

Rolat od tikvica se uvija i steže se krpom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar