Miš-maš bez paradajza

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
13/08/2019
"Probajte da vidite da je miš-maš ukusan i bez paradajza - čak mnogo ukusniji "
Priprema5 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno15 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano628
  • Pregledi tokom meseca53
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zelene paprike - 1 komad
  • crvene paprike - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • ulje - 4 kašike
  • jaja - 2 - 3 komada
  • sir - 40 g, namrvljeni
  • so - po ukusu
  • biber
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Oprano povrće se iseče, paprike - na ivice, luk - na sitno.

U duboki tiganj stavljamo ulje, dodaju se sitno isečene paprike i luk, ostavljamo da se zaprže 7-8 minuta, dok ne omekšaju.

U posudi se blago umute jaja sa malo soli i bibera. Pomešamo sa namrvljenim sirom.

Ringla se smanjuje na 3-4 stepen, sipamo umućena jaja i drvenom špatulom se skupljaju od kraja ka sredini - ne mešaju se mnogo, jer se pretvara u kašu, a treba da budu krupni parčići.

Drže se na ringli onoliko koliko želite da su rovitija ili zaprženija.

Sklanjaju se sa ringle, prebacuju se u tanjir i servira se miš-maš posut sitno isečenim peršunom.

Jedemo miš-maš bez paradajza sa isečenim svežim paradajzom odvojeno po želji.

Prijatno - letnje i ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar