Način pripreme
Recept u kome nećemo otkriti ništa novo, samo ćemo se setiti ukusa omiljenih prženih tikvica u obliku štapića, koje se mogu jesti umočene u sos.
Kako bi imale tvrdu i hrskavu koricu, koristite prezle, na ovaj način štapići neće omekšati.
Nasecite tikvice na tanke trake dužine oko 7-8 cm i debljine oko 7-8 mm (može i tanje). Nemojte ih soliti!
U tri posebne posude pripremite umućena jaja, brašno i prezle, a ulje zagrejte na umerenoj vatri.
Uvaljajte štapiće prvo u brašno, zatim ih potopite u jaja i na kraju u prezle.
Pržite do zlatne boje i vadite štapiće na kuhinjski ubrus, koji će upiti višak masnoće.
Posolite pohovane tikvice neposredno pre služenja, kako bi ih održali hrskavim.
Poslužite pržene štapiće od tikvica uz sos od krem freša (kisele pavlake), soka od limete, belog bibera i soli po ukusu.
Ako ne pronađete krem freš, koristite kiselu pavlaku. Nije isti ukus kao kada koristite krem freš, ali će i sa njom biti lepo i ukusno.
Prijatno!