Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Gibanica sa razvijenim korama

Gibanica sa razvijenim korama

Gibanica sa razvijenim korama
Fotografije: Dimitrina Stoicheva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Za majstore i sve koji žele da to budu - pogledajte kako se pravi jedinstveno ukusna gibanica sa razvijenim korama"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, razvijene
  • sir - 400 g
  • jaja - 5 komada
  • kiselo mleko - 200 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • gazirana voda - 100 ml
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte 400 g sira, 3 jajeta, 200 g kiselog mleka i 1 kašičicu sode bikarbone. Ovu smesu ćete koristiti kao nadev. Namažite pleh uljem ili rastopljenim maslacem. Namažite svaku koru masnoćom i odozgo ravnomerno rasporedite količinu nadeva.

Stavite kore jednu na drugu dok ih ne potrošite. Poređanu pitu isecite na jednake komade veličine po izboru.

Umutite dva jajeta i 100 ml gazirane vode i dobijenom smesom ravnomerno prelijte pitu. Isecite 30 ml kravljeg maslaca na kockice i stavite na vrh.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta (u zavisnosti od rerne) dok ne dobijete zlatnobraon boju. Pečenu pitu naprskajte sa malo vode i pokrijte pamučnom krpom oko 10 minuta.

Za sočnu i mekanu pitu dodajte 1/3 više tečnosti (kiselog mleka ili gazirane vode) od količine koju obično koristite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: