Način pripreme
Najbržu, korisnu i veoma vitaminsku salatu možete da napravite na dva načina:
1. U blender stavite sve sastojke, opisane u recepti, osim suvog grožđa. ako ćete ha stavljati. Brokli treba da je iskidan na ružice bez tvrdih delova, a jabuka, luk i tikvice očišćeni, isečeni na krupno, ali neoljušteni.
Sve se samelje na srednjoj brzini nekoliko sekundi prema jačini i opcijama vašeg uređaja - povrće treba da se usitni, ali da se ne pretvori u kašu.
Na taj način sve će se savršeno pomešat i imaćete dobro začinjenu i predivnu vitaminsku salatu.
2. Druga varijanta je rukom da seckate brokoli i luk na sitno, a jabuku i tikvicu da narendate na krupno rende. Može i sve da se isecka, jer je tako salata prijatnija i hrskavija.
Začinite maslinovim uljem, solju, sirćetom i biberom i dodajte suvo grožđe, ako vam se sviđa da ga dodate.
Promešajte veoma dobro i salata je gotova.
Možete da servirate odmah ili da stavite u frižider do trenutka serviranja.
Prijatno!