Uvijena pita sa šunkom i kačkavaljem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
17/08/2019
"Ko može da pretpostavi da najukusnija pita na svetu u suštini nije sa sirom, već sa šunkom i kačkavaljem "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano233
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 250 g, fine
  • ulje - oko 1 šolja
  • kačkavalj - 200 g, narendan
  • šunka - 225 g, tanki parčići
  • jaja - 3 komada
  • žumance - 1 komad, za mazanje
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

1. Umutite tri jaja sa prstohvatom soli i biberom. U njih stavite ulje i narendan kačkavalj. Možete da ga izdvojite za posipanje pite, kao i da dodate još ako želite.

2. Rasporedite kore za pitu preko radne površine i stavljajte nadev od kačkavalja ravnomerno. Odozgo stavite dva- tri do četiri parčeta šunke, u zavisnosti od njihove veličine. Šunka obavezno treba da bude tanka, druga varijanta je da bude isečena na mnogo sitne parčiće. Uvijajte dve po dve kore i poređajte ih u oblik puža u malu posudu prečnika 24 sm, prethodno namazanu.

3. Nakon što je pita napravljena, namažite je žumancem umućenim sa nekoliko kapi ulja i vode. Pospite kačkavaljem i pecite dok ne postane zlatasto u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Konzumirajte uvijenu pitu toplu, prijatnija je tako, a i kačkavlak se lepo razvlači i mekan je.

Možete da servirate kako za doručak uz šolju ajrana, tako i za ručak ili večeru.

Ako vam ostane pite sa šunkom i kačkavaljem i treba da je zagrejete, ne radite to u mikrotalasnoj, već u običnoj rerni.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar