Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Krompir čorba»Ukusna krompir čorba sa domaćim bujonom od povrća

Ukusna krompir čorba sa domaćim bujonom od povrća

ažurirano:
Rumyana StoyanovaRumyana Stoyanova
Pomoćnik kuvara
4219348
Ukusna krompir čorba sa domaćim bujonom od povrća
Fotografije: Martin
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Ukusna i pitka - savršena čorba za svaki dom, za svaki dan."

Potrebni sastojci

  • krompir - oko 600 g
  • ulje - 3 kašike
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad, zelena
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paradajz - 1 komad, srednje veliki
  • rezanca - 2 male šake (oko 80 - 100 g)
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • bosiljak
  • čili u prahu - po želji
  • Za bujon od povrća
  • voda - 1, 5 litar
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • paprike - po 1 zelena i crvena
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • so
  • biber
  • Ako želite zapršku
  • žumance - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir ljuštimo i sečemo na kocke (za čorbu). Ostavljamo sa strane.

Pripemamo bujon, stavljajući u litar i po vode svo povrće, pripremljeno za njega, koje smo isekli na sitne kocke. Kuvamo destak minuta i dodajemo začine so, biber i lovorov list. Kuvamo još desetak minuta. Gotov bujon ostavljamo sa strane.

Povrće za čorbu možemo da blendiramo ili narendamo, nakon toga ih stavljamo u šerpu sa zagrejanim uljem, da blago zapržimo.

Dodajemo i sitno isečen paradajz plus začine, malo bujona, krompir isečen na kocke i promešamo. Kuvamo nekoliko minuta, nakon toga dodajemo preostali bujon. Ostavljamo da se krčka na slaboj vatri. Nakon 10-15 minuta dodajemo i rezanca i ostavljamo još 10 minuta dok ne bude gotovo.

Po želji stavljamo i povrće iz bujona koje je skuvano, ili možemo da ga sačuvamo pasirajući ga i stavljajući u zamrzivač, u posudice za kocke leda, ali da imsju poklopac da bi se sačuvala aroma, a i da se ne širi miris po zamrzivaču.

Ako želimo zapršku, mutimo jedno žumance sa tri kašike kiselog mleka i zapržimo čorbu, tako što malo gotove čorbe stavljamo u zapršku, promešamo i lagano vraćamo zapršku u čorbu, dok istovremeno mešamo da se ne preseče!

Naša čorba je gotova!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: