Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Krompir čorba»Ukusna krompir čorba sa domaćim bujonom od povrća

Ukusna krompir čorba sa domaćim bujonom od povrća

Rumyana StoyanovaRumyana Stoyanova
Pomoćnik kuvara
4219348
Ukusna krompir čorba sa domaćim bujonom od povrća3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Ukusna i pitka - savršena čorba za svaki dom, za svaki dan"

Potrebni sastojci

  • krompir - oko 600 g
  • ulje - 3 kašike
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad, zelena
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paradajz - 1 komad, srednje veliki
  • rezanca - 2 male šake (oko 80 - 100 g)
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • bosiljak
  • čili u prahu - po želji
  • Za bujon od povrća
  • voda - 1, 5 litar
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • paprike - po 1 zelena i crvena
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • so
  • biber
  • Ako želite zapršku
  • žumance - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir ljuštimo i sečemo na kocke (za čorbu). Ostavljamo sa strane.

Pripemamo bujon, stavljajući u litar i po vode svo povrće, pripremljeno za njega, koje smo isekli na sitne kocke. Kuvamo destak minuta i dodajemo začine so, biber i lovorov list. Kuvamo još desetak minuta. Gotov bujon ostavljamo sa strane.

Povrće za čorbu možemo da blendiramo ili narendamo, nakon toga ih stavljamo u šerpu sa zagrejanim uljem, da blago zapržimo.

Dodajemo i sitno isečen paradajz plus začine, malo bujona, krompir isečen na kocke i promešamo. Kuvamo nekoliko minuta, nakon toga dodajemo preostali bujon. Ostavljamo da se krčka na slaboj vatri. Nakon 10-15 minuta dodajemo i rezanca i ostavljamo još 10 minuta dok ne bude gotovo.

Po želji stavljamo i povrće iz bujona koje je skuvano, ili možemo da ga sačuvamo pasirajući ga i stavljajući u zamrzivač, u posudice za kocke leda, ali da imsju poklopac da bi se sačuvala aroma, a i da se ne širi miris po zamrzivaču.

Ako želimo zapršku, mutimo jedno žumance sa tri kašike kiselog mleka i zapržimo čorbu, tako što malo gotove čorbe stavljamo u zapršku, promešamo i lagano vraćamo zapršku u čorbu, dok istovremeno mešamo da se ne preseče!

Naša čorba je gotova!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: