Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Sotirani krompir»Krompir sote kao u restoranu

Krompir sote kao u restoranu

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Krompir sote kao u restoranu
Fotografije: Dilyana
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Kada želiš da još jedan korak dođeš bliže profesionacima"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • mirođija - 1 kašičica suva + sveža
  • ulje - 3 kašike, otprilike
  • so - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - za prelivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kao što znate, u restoranima se krompir sote pravi od poluskuvanog krompira, jer nema mnogo vremena da bi se sirovi krompir pripremio u zadatom vremenu.

Oljuštite i operite krompir i nasecite ga na četvrtine, tako da komadi ne budu mnogo veliki, ali ne i previše mali.

Stavite krompir u šerpu sa vodom i skuvajte ga, ali ne potpuno, već toliko da sačuva oblik i da se tokom kasnije pripreme u tiganju ne raspadne.

Kada se krompir prokuva ocedite ga.

Uzmite tiganj, stavite malo ulja u njega i sačekajte da se zagreje. Dodajte poluskuvani krompir, zgnječeni beli luk, so i suvu mirođiju i pržite još maksimum 10 minuta.

Poslužite restoranski krompir sote u tanjir, odozgo stavite mirođiju i obavezno malo maslinovog ulja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: