Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od povrća»Krem supa od graška i kiselog mleka

Krem supa od graška i kiselog mleka

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Krem supa od graška i kiselog mleka
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ako želite da počastite stomak sa pravim eliksirom, mi znamo pravi recept"

Potrebni sastojci

  • grašak - 300 g, zamrznut
  • krompir - 1 komad, veliki/srednji
  • beli luk - 4 čena
  • kiselo mleko - 600 g, ceđeno ili gusto punomasno
  • limun - 1/2 komada
  • mirođija - 1 supena kašika, suva + za posipanje
  • biber - 2 prstohvat, mleven
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike + za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite krompir. Savite da se kuva u posoljenoj vodi i kad bude skoro gotovo dodajte grašak i tri čena belog luka.

Kad je grašak zamrznut, on se brzo priprema, zato kuvajte 10-15 minuta ili koliko je navedeno na pakovanju.

Ako je ostalo mnogo vode od kuvanja, izvadite deo i odvojite da reglulišete gustinu supe ako je potrebno.

Iscedite sok od limuna u povrće i ostavite da se ohladi.

Stavite četvrti čen belog luka, kiselo mleko, maslinovo ulje, so i začine, pasirajte dok ne dobijete gladan, ne mnogo gust krem. Možete dodati još soka odl imuna ili začine koji želite da preovladavaju.

Ako niste uspeli da pasirajte do savršenstva i ako su ostale ljuspice od graška, procedite ih i uspećete da rešite taj problem.

Tako bi bilo bolje za varenje, zato što se ljuspice od graška teško vare.

Osavite da se čorba ohladi i servirajte kao predjelo u toplom letnjim danima, posipite aromatičnim maslinovim ekstra virgin uljem i još sušene mirođije.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: