Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Gnezda»Gnezda od tikvica sa kačkavaljem i mlevenim mesom

Gnezda od tikvica sa kačkavaljem i mlevenim mesom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Gnezda od tikvica sa kačkavaljem i mlevenim mesom
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Pravite gnezdo, stavljate unutra ćuftice i ... pa zovete prijatelje da ih probaju"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, srednje
  • kačkavalj - 200 g
  • jaja - 3 komada
  • kukuruzno brašno - 3 supene kašike, pune
  • beli luk - 2 čena
  • mirođija - 1/2 veze
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • mleveno meso - 300 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operite, oljuštite i izrendajte krupnije. Posolite sa malo soli i ostavite u đevrđiru na 30-40 minuta.

Mirođiju i beli luk sitno iseckajte.

Od kačkavalja odvojite 50 g, a preostalo krupnije izrendajte.

Nakon toga dobro ocedite tikvice. Odvojite 2 supene kašike od tikvica. U preostale dodajte jaja, bršano, mirođiju, izrendani kačkavalj i maslinovo ulje. Dodajte malo soli i dobro promešajte da se sastojci pomešaju.

U mleveno meso dodajte odvojene tikvice, so i biber po ukusu. Možete dodati i začine po ukusu. Napravite ćuftice u centra stavite po parče kačkavalja.

Od smese za tikvice oblikujte gnezda i stavite u pleh, obložen papirom za pečenje. Odozgo stavite po jednu ćuftu.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta dok ne bude gotovo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: