Krompir sa mlevenim mesom i graškom iz rerne

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
23/08/2019
"Jednostavno, ukusno i nepretenciozan predlog za jelo, sigurno ćete ga iskoristiti "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano363
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1500 g
  • mleveno meso - 500 g
  • grašak - 200 g, zamrznut
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • maslac - 30 g
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 0, 5 kašičice
  • voda - 200 ml, mlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite luk i beli luk sitno. U pleh stavite maslac i rastopite, dodajte iseckani luk i beli luk, pržite dok ne omekša.

Dodajte mleveno meso i pržite, sipajte 100 ml mlake vode i kuvajte dok jelo ne ostane na masti.

Pospite biberom i alevom paprikom i dodajte krompir, prethodno iseckan na kockice, grašak i preostalu količinu vode, promešajte.

Pokrijte pleh poklopcem ili ako nemate - aluminijumskom folijom i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni, pecite oko 40 minuta.

Nakon toga skinite poklopac, foliju i promešajte jelo.

Vratite pleh sa krompirom, graškom i mlevenim mesom u rernu i pecite oko 10-15 minuta da ispari tečnost koja je ostala - jelo treba da bude suvo.

Servirajte sa 1-2 supene kašike kiselog mleka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar