Zapečeno jelo sa krompirom i patlidžanom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
29/08/2019
"Izabran prelog iz rubrike. Veoma jednostavno i veoma ukusno "
Priprema16 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno76 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano257
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite patlidžan, isecite na tanke krugove i ostavite u posoljenoj vodi da se ocedi gorak sok. Da krugovi ne bi isplivali na površinu, pritisnite ih krompirom, neoljuštenim.

2 Nakon što patlidžna odstoji u vodi, ocedite ga i operite ponovo.

3. Oljuštite i isecite krompir na krugove iste debljine.

4. Namažite dno pleha prečnika 28x18 cm, poređajte sloj patlidžana i pospite preko njih maslinovo ulje, so, bosiljak i biber. Isecite na krugove malo belog luka i rasporedite ravnomerno.

5. Nastavite sa slojem krompira, ponovo sipajte maslinovo ulje, so, beli luk i začine Rešajte dok ne potrošite sastojke. Prelijte sa 1 i 1/2 šolje za kafu vode i pokrijte aluminijumskom folijom.

6. Stavite u pleh u ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 35 minuta, nakon toga skinite foliju i pecite dok voda ne ispari i dok ne dobije zlatnu boju.

7. Umutite jaja sa svežim mlekom i kiselim mlekom, kiselom pavlakom, brašnom i praškom za pecivo. Začinite solju i biberom i prelijte jelo ovom smesom. Pecite još 10 minuta ili dok odozgo ne porumeni.

Servirajte ovo ukusno zapečeno jelo da krompirom i patlidžanom toplo na vašoj trpezi. Lagano, prijatno i jednostavno.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar