Kečap sa lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
30/08/2019
"Opušteno, nećemo staviti zaista luk, samo za aromu - vidite kako ispada "
Priprema60 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno140 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano30
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 kg
  • luk - 2 glavice
  • šećer - 180 g
  • so - 2 kašike
  • aleva paprika - 2 kašike
  • sirće - 1 šolja
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite paradajz na mašini za meso, koja ima posebne dodatke za odstranjivanje semenki. Dodajte šećer.

Isecite na sitno luk i stavite ga u kesu od gaze koja se spušta u smesu.

Dodajte so, sirće i biber po ukusu. Kuvajte smesu dok se ne zgusne, nakon toha izvadite kesu sa lukom.

Sipajte ohlađeni kečap u male tegle, zatvorite i sterilišite 15-20 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar