Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečeni oslić u rerni u paradajz pireu sa graškom

Pečeni oslić u rerni u paradajz pireu sa graškom

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Šegrt
5212107
Pečeni oslić u rerni u paradajz pireu sa graškom
Fotografije: veronnika_pavlova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Predstavljam vam jednostavan i lagan recept za pečenog oslića u rerni u paradajz pireu sa graškom."

Potrebni sastojci

  • grašak - 1 konzerva
  • smrznuta ili sveža riba oslić - 6 komada
  • paradajz pire - 1 kutija
  • limun - 2 komada
  • univerzalni začin - za ribu
  • mirođija - 1 struk
  • kravlji maslac - 1/2 pakovanja
* merne jedinice

Način pripreme

Predstavljam vam jednostavan i lagan recept za pečenog oslića u rerni u paradajz pireu sa graškom.

Oslić se odmrzne ako je zamrznut, pa se dobro opere, iseče i očisti od kostiju što je više moguće. Na pari istopite maslac, njime nauljite pleh i unutra ređajte ribu.

Sipajte grašak i paradajz pire u pleh, a zatim začinite univerzalnim začinima za ribu i seckanom grančicom mirođije.

Ako ima preostalog ulja, može se preliti i preko. Isecite limun i stavite ga unutra. Zatim se sve izmeša i peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok pečena riba ne bude gotova.

Izvadite i poslužite na tanjirima.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti