Španski sos

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
31/08/2019
"Nema mesa koje će biti ukusnije od mesa, koje je posluženo preliveno ovim sosom "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano168
  • Pregledi tokom meseca164
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 150 - 200 g, pečeno
  • šunka - 100 g
  • zelen za supu - 1 veza
  • slanina
  • maslac - 2 - 3 kašike
  • limun - 1 komad
  • brašno - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslac i ispržite sitnu iseckanu slaninu. Dodajte sitno naseckano teleće meso i šunku.

Dodajte i sitno naseckano povrće za supu - glavicu luka, šargarepu, malo celera. Začinite biberom i začinima po ukusu.

Kada meso omekša, pospite brašnom, promešajte nekoliko puta i sipajte bujon ili vodu, pa ostavite da se krčka.

Začinite biberom i sokom od limuna i sa malo soli, ako je potrebno.

Ovaj sos možete poslužiti uz pečeno ili dinstano meso.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar