Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Imam Bayildi u teglama

Imam Bayildi u teglama

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Imam Bayildi u teglama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
300 min.
Porcije
14
"Ako pravilno prokuvate tegle, tokom cele godine ćete imati omiljeni Imam Bayildi"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 5 kg
  • patlidžan - 12 kg
  • crni luk - 2 kg
  • so - 150 g
  • ulje - 1, 3 l
  • beli luk - 200 g
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operite patlidžane i oljuštite ih. Nasecite ih po dužini na jednake trake, posolite ih i ostavite u posudu kako bi se ocedila tečnost.

Nakon oko jednog sata operite patlidžan, osušite ga i upržite do zlatne boje u vrelom ulju. Ostavite patlidžan da se ohladi. Isecite luk na kolutove. I luk ispržite do zlatne boje i ostavite ga da se ohladi. Oljuštite paradajz i narendajte ga na krupnom rendetu.

Oljuštite beli luk, a peršun iseckajte sitno. Sipajte ulje u pleh i dodajte narendani paradajz. Pržite paradajz dok se zapremina ne smanji na pola. Tada dodajte so i isprženi luk. Pržete još oko 15 minuta i na kraju dodajte peršun.

U svaku teglu stavite po nekoliko čenova belog luka i malo sosa. Zatim ubacite patlidžan, pa ponavljajte postupak dok ne napunite teglu. Zatvorite tegle i kuvajte ih 60 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: