Krekeri sa čiom

31/08/2019
"Pečeni za manje od 20 minuta - to je pravi rekord kod krekera "
Priprema80 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno100 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano127
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šećer i kvasac rastvorite u ugrejanom sveže mleku. Ostavite na toplom da nadođe. Dodajte maslinovo ulje.

U posebnoj posudi pomešjte sve suve sastojke i u njih dodajte mleko sa kvascem. Zamesite testo, u njega dodajte maslac i mesite dok ga ne upije.

Testo pokrijte i ostavite u frižideru na jednu noć. Nakon toga izvadite, premesite i ostavite 20 minuta.

Razvucite na tanak list kao pravougaonik, isecite ga na duge trake širine oko 2 cm.

Svaku traku uvijte na fitilj i stavite na papir za pečenje. Ostavite da odstoji 15 minuta i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar