Prženi pirinač sa đumbirom i jajetom

07/09/2019
"Skoro kao u pravim kineskim restoranima, ali mnogo, mnogo ukusnije, garantujemo "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano102
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • soja sos - 1 supene kašike
  • grašak - 4 supene kašike
  • paprike - 1 mala crvena
  • pirinač - 200 g, kuvan
  • ulje - 2 supene kašike
  • biber - 1/4 kašičice, mleven
  • beli luk - 1 čen
  • đumbir - 2 cm koren
  • luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, beli luk i papriku sitno sečemo, đumbir oljuštimo i izrendamo sitno.

Luk, beli luk, papriku i đumbir propržimo na jakoj vatri 2 minuta u ulju.

Dodajemo jaje i mešamo 20 sekundi. Dodajemo pirinač i grašak i sve pržimo 4 minuta.

Dodajemo soja sos i biber i odmah serviramo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar