Krem čorba od bundeve sa paradajzom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
07/09/2019
"Za ukusne krem čorbe ne postoje sezone - one se prave dok imate bundevu na raspolaganju "
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte pola maslinovog ulja i zapržite glavicu iseckanog luka na kratko. Dodajte beli luk i bundevu isečenu na parčiće. Promešajte i dolijte dovoljno vode ili pravi bujon.

Ostavite da vri dok bundeva ne omekša i začinite začinima. Čim je čorba gotova, pasirajte i promešajte sa pavlakom. Skinite sa ringle.

Uporedo sa tim pasirajte paradajz u blenderu ili multipraktiku. Zagrejte preostlu masnoću u drugoj posudi i zapržite drugu glavicu luka. Dodajte paradajz pire i kuvajte, dok se ne redukuje i ne zgusne. Na kraju začinite i čorbu od paradajza začinima i procedite kroz cediljku, da se dobije glatka smesa.

Pri serviranju sipajte u posudice prvo čorbu od bundeve, a nakon toga preko nje kružnim pokretima i čorbu od paradajza.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar