Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Čorba od bundeve»Krem čorba od bundeve sa paradajzom

Krem čorba od bundeve sa paradajzom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Krem čorba od bundeve sa paradajzom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Za ukusne krem čorbe ne postoje sezone - one se prave dok imate bundevu na raspolaganju"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1, 5 kg, očišćena
  • paradajz - 800 g
  • luk - 2 glavice, crveni
  • beli luk - 2 čena
  • kari - 1 kašičica
  • đumbir - 1 - 2 kašičice, u prahu
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • so
  • biber
  • pavlaka - 3 - 4 kašike, kisela
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte pola maslinovog ulja i zapržite glavicu iseckanog luka na kratko. Dodajte beli luk i bundevu isečenu na parčiće. Promešajte i dolijte dovoljno vode ili pravi bujon.

Ostavite da vri dok bundeva ne omekša i začinite začinima. Čim je čorba gotova, pasirajte i promešajte sa pavlakom. Skinite sa ringle.

Uporedo sa tim pasirajte paradajz u blenderu ili multipraktiku. Zagrejte preostlu masnoću u drugoj posudi i zapržite drugu glavicu luka. Dodajte paradajz pire i kuvajte, dok se ne redukuje i ne zgusne. Na kraju začinite i čorbu od paradajza začinima i procedite kroz cediljku, da se dobije glatka smesa.

Pri serviranju sipajte u posudice prvo čorbu od bundeve, a nakon toga preko nje kružnim pokretima i čorbu od paradajza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: