Pastrmka sa paradajz sosom na italijanski način

09/09/2019
"Ako od svih recepata treba da odaberemo jedan, onda će to biti ovaj "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada
  • šećer - 1 supena kašika
  • balsamiko sirće - 2 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 600 g, iz konzerve
  • ulje - 5 supenih kašika
  • beli luk - 2 čena
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 1/4 kašičice, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo sos, luk i beli luk sečemo sitno, propržimo 3 supene kašike ulja 6 minuta.

Dodajemo balsamiko sirće i ugrevamo smesu na tihoj vatri dok sirće ne ispari potpuno.

Dodajemo paradajz i sve krčkamo na tihoj vatri 15 minuta, paradajz izgnječimo viljuškom. Sos skidamo sa vatre.

Dodajemo šećer, so i biber i sve promešamo.

Pastrmku očistimo, operemo i osušimo. Propržimo na tiganju u preostalom ulju po 2 minuta sa svake strane.

Prelivamo sosom i ugrevamo na umerenoj vatri 6 minuta ispod poklopca. Serviramo odmah.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar