Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od povrća»Lagana čorbica sa tikvicom, krompirom i fidom

Lagana čorbica sa tikvicom, krompirom i fidom

Lagana čorbica sa tikvicom, krompirom i fidom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Uživajte u ovoj laganoj i veoma ukusnoj čorbici od povrća"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • krompir - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • biber
  • fida - 1 šaka
  • peršun
  • mirođija
  • so
  • za zapršku
  • kiselo mleko - 125 grama
  • žumance - 1 komad
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte na kockice tikvicu i oljušteni krompir, a šargarepu i luk naseckajte na sitno.

Sipajte 3 kašike ulja u šerpu i dinstajte pripremljeno povrće.

Kada povrće omekša sipajte vodu i čim ona proključa ubacite fidu. Posolite i začinite biberom po ukusu i kuvajte čorbu od povrća oko 20-ak minuta.

Sklonite čorbu sa vatre i napravite zapršku. Umutite žumance sa kiselim mlekom i brašnom. Promešajte i dodajte sitno seckani peršun.

Dodajte jednu kutlaču od čorbe u zapršku, promešajte dobro, pa dodajte još jednu kutlaču. Na ovaj način će se temperature dve tečnosti ujednačiti i zaprčka se neće zgrudvati kada je vratite u čorbu.

Sipajte zapršku u čorbu i vratite šerpu na vatru. Kada ponovo proključa, skinite je sa vatre.

Pospite naseckanom mirođijom gotovu čorbu i poslužite je.

Lagana čorba sa tikvicom, krompirom i fidom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: