Teleći kebap na šopski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79603
14/09/2019
"Sporo se sprema, ali vredi svaki minut u pećnici - topi se u ustima "
Priprema20 min.
Kuvanje170 min.
Ukupno190 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano229
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso se odvoji od kostiju i iseče. Stavlja se na dno velike vatrostalne duboke posude. Odozgo se stavljaju isečen luk, paradajz i paprike, soli se i posipa se peršunom i biberom po ukusu.

Promeša se, prelije se istopljenim maslacem i šoljom vruće vode, poklopi se i ostavi se u blago zagrejanoj rerni. Peče se na slaboj vatri oko 2 i po sata ili dok svi sastojci ne budu gotovi.

Vadi se, otklapa se, preliva se umućenim jajima sa kiselim mlekom i brašnom i peče se u jakoj rerni oko 15 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar