Kečap sa karanfilićem i cimetom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
23/09/2019
"Domaći kečap jedne tako neobične arome, koja će vas ostaviti bez reči "
Priprema50 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno140 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 5 kg
  • sirće - 1 šolja (6 %)
  • luk - 1 šolja, iseckan
  • biber - 1 kašičica
  • šećer - 1 šolja
  • karanfilić - 1 kašičica
  • slačica - 1 kašičica
  • cimet - 1 parčence (ne mleven)
  • celer - 1/2 kašičice, semenke
  • so - 1, 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite paradajz, isecite ga na parčiće i izdinstajte zajedno sa iseckanim lukom. Provucite smesu kroz sito. Ostavite da se kuva, dok se smesa ne prepolovi.

Stavite sve začine u platnenu torbicu i stavite ih u kipuću smesu. Dodajte šećer, so, sirće i kuvajte još desetak minuta.

Nakon toga izvadite začine, sklonite sa vatre gotov kečap i sipajte ga u teglice ili boce. Sterilišite 10 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar