Pirinač sa aromatičnim začinima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
26/09/2019
"Ako je reč o spremanju aromatičnog pirinča, probajte ovaj - očaraće vas od prvog zalogaja "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano191
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • kukuruz - 2 kašike, iz konzerve
  • kari - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • đumbir - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se opere i potopi u vodi 1 sat. Posle se spušta u kipuću posoljenu vodu desetak minuta.

U zagrejanom dubokom tiganju se zaprže usitnjen luk, beli luk, šargarepa i paprika. Kada omekšaju dodaje im se pirinač.

Možete da dodate malo vode, u zavisnosti od toga kakvu gustinu jela preferirate. Stavite začine i kukuruz i sve dobro promešajte.

Ostavite jelo da se krčka na vatri dok pirinač potpuno ne omekša. Servirajte ohlaiđeni pirinač u odgovarajućem tanjiru. Po želji garnirajte sa kriškama paradajza.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar