Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pržen som sa garnirungom

Pržen som sa garnirungom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Pržen som sa garnirungom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Prženi som je prava klasika - a mi smo zakleti ljubitelji klasike"

Potrebni sastojci

  • riba - 1 komad, som
  • brašno - 5 kašika
  • maslinovo ulje - za prženje
  • biber
  • aleva paprika
  • kumin
  • so
  • za garnirung
  • paradajz - 2 komada
  • kapar - 2 kašike, iz konzerve
  • peršun - 1 sruk
  • crveni luk - 1/2 komada
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite ribu. Isecite je na porcije i natrljajte začinima sa svih strana. Ostavite je sa strane, da ima vremena da upije arome.

Uvaljajte je u brašno i izlupajte, da padne suvišan materija. Pržite sa svih strana u zagrejanom maslacu dok ne postane zlatasta. Isprženu ribu poređajte na kuhinjski ubrus i ostavite da se oslobodi suvišne masnoće.

Za to vreme spremite garnirung. Operite paradajz i isecite ga na male kocke. Očistite luk i takođe ga isecite. Dodajte u paradaju, stavljajući i kapar.

Pospite listićima peršuna i posolite. Promešajte i servirajte po malo garnirunga uz isprženu ribu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti