Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada sa pečurkama

Orada sa pečurkama

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
69184
Orada sa pečurkama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Orada za šampione - zasićenog, ali nežnog ukusa i aromatičnim povrćem"

Potrebni sastojci

  • orada - 1 komad
  • pečurke - 12 komada
  • praziluk - 2 struka, mali
  • paradajz - 2/3 šolje, suv
  • so
  • bosiljak
  • maslac
  • za marinadu
  • belo vino - 1 šolja za kafu
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • beli luk - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • selen - 1/3 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Sušeni paradajz iscedimo, kao što je napisano na pakovanju. Za to vreme, oradu očistimo od unutrašnjosti. Skidamo ljuske. Nakon što lepo operemo hladnom vodom ostavljamo sa strane da se odvoji višak vode. Na kraju prelivamo marinadom od belog vina i aromatičnih začina.

Ostavljamo u marinadi 15-20 minuta. U međuvremnu u malo masnoće kratko propržimo sitno iseckan praziluk i pečurke. Kad oni omekšaju, kratko stavljamo iseckani paradajz. Posipamo začinima

Dobijeni nadev stavljamo u očišćenu ribu, prethodno oceđenu od marinade i stavljenu u namazan pleh. Napunjenu ribu uvčrstimo čačkalicama za zube.

Ako prilikom punjenja ostane nadeva, stavite ga u pleh oko orade. Pleh sa jelom pokrijte folijom i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Nakon prvih 20 minuta, skinite foliju i peicite ribu dok ne bude skroz gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: