Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Dinstani jagnjeći bubreg

Dinstani jagnjeći bubreg

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Dinstani jagnjeći bubreg2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Da biste uživali u prefinjenom ukusu jagnjećih bubrega, treba da ih pripremite kako treba - to je istina i recept"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći bubrezi - 500 g
  • maslac - 1/2 kesice
  • brašno - 3 supene kašike
  • vino - 3 supene kašike
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Bubrege isečemo na dva dela i dinstamo u toplom maslacu nekoliko minuta. Začinimo biberom i solju.

Vadimo bubrege i ostavljamo sa strane.

U istom maslacu propržimo beli luk, isečen na kriške. Dodajemo brašno i pržimo dok ne dobije zlatnu boju.

Dodajemo malo mlake vode i stavljamo sos da provri. Njime prelivamo gotove bubrege i posipamo peršunom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: