Način pripreme
Priprema testa:
U posudi pomešamo brašno, jaje, so i maslac, isečen na kockice. Promešamo sve dobro dok ne dobijemo velike mrve. Oraje isečemo i dodajemo. Zamesimo glatko testo sa maslacem, uvijamo ga u foliju i stavljamo u frižider na 20 minuta.
Nakon što izvadimo testo iz frižidea, razvučemo ga na foliji i stavljamo u pleh za pečenje, pokrivamo pergament papriom, na njega poređamo zrna pasulja da testo ne nadođe. Pečemo 10 minuta u prethodno ugrejanoj rerni an 190 stepeni.
Priprema nadeva:
Brokoli odvojimo na ružice i blanširamo u vreloj, posoljenoj vodi 3 minuta, nakon toga prebacujemo u posudu sa ledenom vodom. Šargarepu i sir izrendamo, a beli luk izgnječimo na pastu. U posudi umutimo jaja sa mlekom, pavlakom, estragonom, biberom i solju. U njih dodajemo smesu od sireva.
Vadimo gotovu koru iz rerne i ostavljamo da se ohladi. Nakon toga preko sipamo smesu sa nadevom, a na vrhu ređamo ružice od brokolija. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 185 stepeni 45 minuta.