Ruski šašlik

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Ruski šašlik2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ako vam se ne dopada ukus ovčetine, možete pripremiti šašlik sa svinjskim butom - ne postoji ništa ovoliko ukusno"

Potrebni sastojci

  • ovčetina - 500 g, možete zameniti svinjskim butom
  • luk - 2 glavice
  • mladi luk - 1 veza
  • paradajz - 2 komada
  • sirće - 1 supena kašika
  • maslac - 20 g
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • slanina - za premazivanje roštilja
* merne jedinice

Način pripreme

U staklenu ili emajliranu posudu stavljamo meso, isečeno na komade.

Isečemo jednu glavicu luka, dodajemo sirće i pomešamo sa mesom. Posolimo i posipamo biberom.

Držimo na hladnom mestu 3-4 sata. Nanižemo meso na male drvene ražnjiće, pre toka ih pokvasim, ređamo luk, isečen na osmice.

Pečemo na roštilju, prethodno namazanom slaninom, okrećemo periodično. Gotove ražnjiće poređamo na poslužavnik i prelivamo ugrejanim maslacem.

Ukrašavamo perima belog luka, paradajzom i kriškama limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: