Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Domaće tikvice u rerni sa mlevenim mesom

Domaće tikvice u rerni sa mlevenim mesom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451125958142
Domaće tikvice u rerni sa mlevenim mesom2 / 2
11/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"I sa tikvicama iz prodavnice može, ali sa domaćim je uvek ukusnije"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg
  • mleveno meso - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 1 1/2 šolja
  • paradajz pire - 50 g
  • biber - 2 g
  • so - 1 kašika
  • nana - 1/2 vezice, sveža
  • peršun - 1 vezica
  • ulje - 70 ml
  • limun - sok od pola isceđenog limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvice i izdubimo ih pažljivo iznutra vadeći mekani deo sa semenkama.

Zapržimo ih na kratko, da nestane miris sirovog, i ohladimo.

Odvojeno izdinstamo u masnoći mleveno meso i luk isečen na sitno.

Dodajemo oprani pirinač i zapržimo ponovo.

Na kraju dodajemo biber, so i usitnjenu nanu.

Gotovom smesom punimo tikvice i ređamo ih u posudu za pečenje, prelivamo ih vodom i sokom od limuna. Pečemo na umerenoj rerni.

Kada su skoro gotove, prelivamo ih paradajz pireom, razmućenim u šolji vode.

Gotove posipamo peršunom isečenim na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: