Pohovana bela riba (nototenija) sa suvom mirođijom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
11/10/2019
"Držite se ovih pravila prilikom spremanja bilo koje bele ribe, rezultat će garantovano biti odličan svaki put."
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bakalar - 4 - 5 komada, atlantska (riba nototenija)
  • mirođija - 1 kašika, suva
  • so
  • brašno - 3 kašike
  • jaja - 3 komada
  • masnoća - za prženje
  • limun - za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu od sitnih ljuski. Isecite na parčiće, začinite solju i ostavite oko 15-20 minuta da upije so.

Promešajte brašno sa mirođijom. Umutite jaja. Zagrejte masnoću i stavite parčiće ribe, prethodno ih potapajući u jaje, brašno i opet jaje.

Ispržite dok ne postanu zlatasti sa svih strana.

Ocedite od masnoće i servirajte sa odgovarajućom salatom. Garnirajte sa limunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar