Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Hrskava pohovana riba sa mirođijom

Hrskava pohovana riba sa mirođijom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958146
Hrskava pohovana riba sa mirođijom1 / 2
11/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Za svežiji i neodoljiv ukus pohovane ribe dodajte jednostavno malo mirođije - rezultat će vas prijatno iznenaditi"

Potrebni sastojci

  • file - 600 g, od bele ribe
  • brašno - 200 g
  • skrob - 60 g, kukuruzni, prirodni
  • voda - 160 g, hladna
  • mirođija - 60 g, iseckana
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • ulje - 80 ml
  • beli biber - po ukusu
  • limun - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejemo 160 g brašna sa skrobom i solju. Dodajemo hladnu vodu i mešamo dok se ne dobije glatka smesa. Pokrivamo posudu sa samesom za pohovanje prozračnom folijom i ostavljamo sat da naraste.

File od ribe sečemo po dijagonali na parčiće i uvaljamo u mirođiju. Nakon toga uvaljamo u preostalo brašno pomešano sa solju i biberom.

Stavljamo u smesu za pohovanje sodu za hleb, mešamo i potapamo riblje parčiće u nju. Pržimo u vrelom ulju na srednjoj temperaturi 2-3 minuta sa svake strane.

Parčići treba da budu hrskavi. Izvadimo ih i iscedimo od masnoće na salveti. Pri serviranju garniramo sa kriškama limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: